Sa mesterim cu Simo

vineri, 26 septembrie 2014

Ce sa faci si ce sa nu faci cu ulei de masline          Uleiul de masline este un tip de ulei foarte bun, foarte delicios, un ulei deosebit de sanatos, constant recomandat ca ulei de gatit. Intr-adevar, este un ulei foarte bun, il folosim in salate mereu, si poate imbunatatii gustul cam la orice preparat. Un pic de ulei de masline cand termini de gatit, ca un finishing touch a devenit deja o obisnuinta preluata de la bucatarii de la TV. Uleiul de masline este sanatos, este bun si ar trebui sa il consumam mai mult, se gaseste usorl in Bucuresti gasesti ulei de masline la Selgros Berceni, sunt mai multe tipuri de ulei de masline din care poti sa alegi, in functie de preferinte si de ce vrei sa faci cu el.


            Ideea ca uleiul de masline este sanatos ajunge sa fie preponderenta, modul cum consumul de ulei de masline ajuta la scaderea colesterolului “rau” si cresterea colesterolului “bun” devine singurul lucru la care ne gandim, insa exista situatii si situatii. Desi uleiul de masline este bun si sanatos, acest lucru nu este neaparat valabil in orice caz.
            Uleiul de masline este foarte bun in salate sau pentru gatirea legumelor la o temperatura medie. Are un gust aparte, o aroma unica, asa ca il poti folosi in preparate in care chiar vrei sa il simti, poti sa pui putin ulei de masline peste legume fierte, pe paine sau in supa. In aceste cazuri este alegerea ideala.
            Dupa cum am zis, este un ulei foarte bun, dar nu neaparat peste tot. Un caz in care nu vrei sa folosesti ulei de masline este cand gatesti la temperaturi ridicate. Uleiul de masline are un punct de ardere redus fata de alte uleiuri, cand ajunge in acest punct incepe sa se degradeze, iar compusii sai se transforma in riscuri pentru sanatatea ta.
            Nu trebuie nici sa ignoram uleiul de masline dar nici sa il transformam in ulei nostru bun pentru orice. Fiecare tip de ulei are punctele sale forte si punctele sale slabe, inclusiv uleiul de masline. La Selgros gasesti ulei de masline precum si alte tipuri de ulei pentru nevoile tale casnice.

Selgros Bucuresti Berceni
Produse alimentare si nealimentare
Str. Turnu Magurele nr. 92-108, Sector 4, Bucuresti, 041711 , RO
Tel: 0214 068 000
Fax: 0214 068 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu