Sa mesterim cu Simo

luni, 28 iulie 2014

Scaunul auto - moft sau necesitate?


 
          Multi ar fi tentati sa zica ca e un moft sa ai si scaun de masina, pai ce, ti-e greu sa tii copilul in brate???

         Haideti sa o luam logic si sa ne aducem aminte cand eram copii, cum ne era mai bine: sa stam singuri pe scaunul masinii sau la unul din parinti in brate? Mie imi placea pe scaun, imi era mult mai comod.

        Eu optez pentru scaunul auto pentru copii, incepand din primele zile de viata. E mult mai sigur si mai confortabil atat pentru copii cat si pentru parinti. Aleg siguranta copilului meu! Copilul tinut in brate in timpul unei calatorii cu masina nu este in siguranta indiferent cat de strans il tine unul din parinti in brate, nici chiar daca parintele isi pune centura! In cauzul unui impact violent sau a unei frane bruste la o viteza mare, tinutul in brate al copilului, poate avea urmari dintre cele mai neplacute, de la fracturi la aruncari prin parbriz sau loviri de scaunele din fata.

        Sunt atat de multe modele de scaune auto inca e imposibil sa nu gasesti ceva sa iti placa si sa fie si accesibil ca pret. Scaunele auto sunt impartite pe categorii de varsta astfel ca in primul an de viata se recomanda scoica auto, care se monteaza invers directiei de mers si ii ofera copilului o siguranta mult mai mare in cazul unui impact sau la o franare brusca. De la 9-12 kg in sus sunt scaune care se monteaza cu fata catre directia de mers, iar copiiilor peste 3 ani pot folosi inaltatoarele auto care le permit sa si priveasca pe geam.

          E mult mai sigura si mai frumoasa o plimbare cu copilul pus in scaunul auto decat una cu copilul in brate care e plina de teama, griji si nesiguranta.

      Alege siguranta copilului tau, alege scaunul auto!!! 

         Ce parere ai, este scaunul auto un moft sau o necesitate?
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu